کفپوش ورزشی با طرح و شکل و ظاهر متفاوتی به بازار عرضه می شود که انواع مختلفی داشته و کاربری گوناگونی نیز دارد.
کفپوشها در حالت کلی به صورت کفپوش فضای باز و کفپوش ورزشی فضای باز در بازارموجود هستند که هر کدام مزیت های خاص خودشان را دارند.
انواع کفپوش ورزشی
کفپوش ورزشی به دو صورت کفپوش فضای باز و کفپوش فضای بسته تقسیم می شوند و هر کدام از این کفپوشها دسته بندی خودشان را دارند که آنها را بیان می کنیم:
- کفپوش چوب جنگلی افرا
- کفپوش ورزشی پلی اورتان
- کفپوش لاستیکی بازیافتی
- دو و میدانی
- چمن مصنوعی
کفپوش ورزشی چوب جنگلی افرا برای سالن ها و محیط های بسته به کار میرود و جنس کفپوش زمینهای بسکتبال از چوب جنگلی افرا است. از ویژگی های این نوع کفپوش ها می توان به ضربه گیر بودن آنها اشاره کرد. هم چنین می توان سیستمهای قابل حمل چوب را نصب کرد تا به راحتی جدا و نصب شوند.
کفپوش ورزشی پلی اورتان یکی از با کیفیت ترین کفپوشها برای محیطهای بسته می باشد و به صورت چند منظوره برای باشگاههای ورزشی هم چون ژیمناستیک و بسیاری از ورزشهای دیگر استفاده میشود. ویژگی این کفپوش ها قابل تنظیم بودن آن ها با توجه به هر نوع ورزش است.
کفپوشهای لاستیکی بازیافتی برای اهداف مختلف استفاده میشود. البته این نوع کفپوش برای مراکز آموزشی و تناسب اندام و بدنسازی بسیار مناسب است. از ویژگی این کفپوشها می توان به مقاوم بودن، ضد آب و لکه و ضربهگیر بودن آنها اشاره کرد.
در مورد فضاهای باز می توانیم به کفپوشهای دو و میدانی و چمن مصنوعی بپردازیم.
سطوح مسیر دویدن در ورزش دو و میدانی، از پلاستیکهای بازیافتی ساخته میشوند. علت این کار جلوگیری از آسیب دیدگی پا ومچ پا و دست ها است و مواد بازیافتی خاصیت کشش پذیری مناسبی دارند و سطوح به گونه ای طراحی شدهاند که هنگام بارش باران، آب باران تخلیه می شود و سطح به صورت خشک میماند. از ویژگیهای این نوع کفپوشها میتوان به سازگار بودن با محیط زیست، بادوام و با کیفیت بودن، و نگهداری آسان آنها اشاره کرد.
در مورد کفپوش چمن مصنوعی باید بگوییم که از الیاف رشته ای بادوامی ساخته شده اند تا ظاهر چمن طبیعی را ایجاد کنند.
کفپوشهای ورزشی فضای باز
کفپوشهای ورزشی فضای باز در مقایسه با کفپوشهای فضای سرپوشیده تنوع کمتری دارد. این کفپوشها شامل کفپوشهای تایل کورت، تایل لوپ، کفپوشهای گرانولی پایهدار و پازلی، کفپوش تنیس و اسکیت، کفپوشهای پارکی، کفپوش لاستیکی رولی، چمن مصنوعی و.. هستند.
کفپوش ورزشی بیشتر در سالنهای ورزشی و باشگاههای بدنسازی یا برای برخی رشتههای خانگی استفاده میشود. وقتی صحبت از اماکن ورزشی و تفریحات ورزشی میشود، ناخود آگاه به امنیت و کیفیت کفپوش ورزشی فکر می کنیم.
امروزه طراحی کفپوش ورزشی به اندازه ای پیشرفت کرده است که ایمنی بالایی را برای ورزشکاران ایجاد کرده و از برخوردها و خطرات شکستگی و آسیبهای جسمی ورزشکاران تا حدود زیادی جلوگیری میکند.
کفپوشها به صورت خلاقانه و با طرحهای جدید و با مواد اولیه درجه یک ساخته میشوند و میتوانند فضای محیط را تغییر داده و شرایط ورزش و فعالیت را به راحتی فراهم کنند.
با توجه به ورزش و نوع فعالیت، جنس کفپوشهای ورزشی متفاوت هستند.
برای فضاهای بسته می توان از کفپوش چوبی، کفپوش لاستیکی و کفپوش پی وی سی نام برد.
کفپوش زمین ورزشی فضای باز ویژگی های مختص به خود را دارند که در اینجا به برخی از این مشخصات اشاره می کنیم .
برای کفپوشهای ورزشی در فضای باز، و همچنین مخصوص فضاهای چند منظوره، باید از استاندارد اروپاEN 14877، استانداردی که ویژگیهای پوششهای مصنوعی خارجی را تعیین میکند، پیروی شود.
برای کف محیط ورزشی در فضای باز عوامل اصلی عبارتند از:
- زهکشی (Drainage)
- مقاومت بالا در برابر اشعه ماورای بنفش (UV resistance)
- رفتار کششی و فشاری مناسب (Compression and traction behavior)
انتخاب یک کفپوش مناسب مزایای دیگری نیز به همراه دارد:
- میتواند بازتابهای اضافی و مزاحم نور، که ممکن است باعث اختلال در عملکرد ورزشکاران شود را از بین ببرد.
- آسیبها و جراحات را به حداقل رسانده و از این طریق از ورزشکاران محافظت کند.
- مانند یک عایق صوتی عمل کرده و صداهای حاصل از حرکات ورزشکاران و همچنین بالا و پایین رفتن توپ را کاهش داده که در نهایت منتج به افزایش تمرکز ورزشکاران میشود.
- سازگاری بالایی با شرایط جوی گوناگون مانند باران، برف، طوفان و … داشته و مانع نفوذ رطوبت میشود، از این رو به مرور زمان دستخوش تغییرات بزرگی نمیشود.
در مورد قیمت کفپوش زمین ورزشی روباز باید بگوییم که با توجه به کیفیت و ساختار و نوع کاربری آن، قیمت آنها متفاوت است.
گروه مشاوران سایت آسیم َAsiim.ir با توجه به نیاز و مکان مورد نظرشما ، می توانند در انتخاب کف پوش مناسب راهنمایی لازم را برای شما انجام دهند تا از طراحی ، اجرا و انتخاب خود لذت ببرید.